Saeimas priekšsēdētāja pasniedz “Veselības gada balvu 2017” profesoram Anatolijam Danilānam

(26.10.2017.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 26.oktobrī, “Veselības gada balvas 2017” pasniegšanas svinīgajā ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu veselības veicināšanā pasniedza gastroenterologam profesoram Anatolijam Danilānam.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka gastroenterologs Anatolijs Danilāns, viens no pazīstamākajiem ārstiem Latvijā, ir “cilvēks ar lielo burtu”, un viņu raksturo nerimstoša kustība, mundrums un dzīvesprieks.

Anatolijs Danilāns ir arī Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras docētājs un daudzu publikāciju autors.

“Veselības gada balvu” pirms pieciem gadiem iedibināja Latvijas Ārstu biedrība, un tā ir atzinība par paveikto Latvijas sabiedrības veselības veicināšanā. Vienlaikus balva kalpo par atgādinājumu tam, cik nozīmīga sabiedrības veselībā un valsts attīstībā ir veselīga vide. Pasniedzot “Veselības gada balvu”, ik gadu tiek godināti desmit laureāti, tostarp pārtikas ražotāji, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības un cilvēki, kas ar savu darbību veido izpratni par sabiedrības veselību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688405566424
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā