Ināra Mūrniece: Daugavas Vanagi ir viens no Latvijas brīvības balstiem

(22.09.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 22.septembrī, piedaloties Daugavas Vanagu Centrālās valdes sēdes svinīgajā atklāšanā Rīgas Latviešu biedrības namā, pateicās organizācijai par pašaizliedzīgo darbu un dziļo patriotismu, pulcējot latviešus visā pasaulē un stiprinot ticību mūsu valstij.

„Daugavas Vanagi ir viens no Latvijas brīvības balstiem. Paldies, ka sniedzat mums latvietības un dzimtenes mīlestības paraugstundas! Paldies, ka nepagurstot esat palīdzējuši karavīriem un viņu ģimenēm,” sacīja I.Mūrniece, paužot dziļu pateicību arī par Daugavas Vanagu ieguldījumu Latvijas vēstures apzināšanā un tās skaidrošanā visā pasaulē. 

Saeimas priekšsēdētāja izteica gandarījumu, ka organizācija audzina arī mazos „vanadzēnus”, kuri šoreiz bija atbraukuši no Latgales puses.

„Kopā ar citām Latvijas un trimdas organizācijām jūs turpināt būt arī politiskais ceļvedis savās kopienās, protat izšķirīgos brīžos apvienot cilvēkus, rādīt ceļu saviem laikabiedriem un visai sabiedrībai,” akcentēja Saeimas priekšsēdētāja, īpašu pateicību paužot Daugavas Vanagu Centrālās Valdes priekšsēdim Andrejam Mežmalim par aktīvo darbu, skaidrojot leģionāru vēsturi ārvalstu vēstniekiem, amatpersonām un žurnālistiem.

Daugavas Vanagi ir palīdzības organizācija, kas dibināta 1945.gadā. Tā tika izveidota trimdā, lai pēc kara sniegtu atbalstu latviešu karavīriem un viņu ģimenēm bēgļu gaitās, kā arī saglabātu latviešu valodu un kultūru viņu mītnes zemēs. Patlaban organizācija atbalsta tautiešus ne tikai svešumā, bet arī dzimtenē, tostarp Sibīrijā cietušos leģionārus, bāreņus, daudzbērnu un audžubērnu ģimenes, jauniešus, kā arī sniedz atbalstu kritušo leģionāru pārapbedīšanai Lestenē un Brāļu kapu kompleksa pilnveidošanā.

Saeimas priekšsēdētāja pasākumā piedalījās pēc Daugavas Vanagu Centrālās valdes uzaicinājuma.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686445239910/with/37383475765/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā