Ināra Mūrniece: latvieši Latvijā un pasaulē ir vienots veselums

(27.07.2017.)
VideoGalerija

Latvieši Latvijā un pasaulē ir vienots veselums, un mūs visus vieno kopīga vēlme atbalstīt savu valsti, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 27.jūlijā, atklājot neformālās sadarbības forumu starptautiskajās organizācijās strādājošajiem latviešiem un Latvijas institūciju pārstāvjiem.

„Mēs ļoti augstu vērtējam ārzemēs dzīvojošo Latvijas pārstāvju pieredzi un pienesumu Latvijai, stiprinot Latvijas tēlu un nesot mūsu valsts vārdu pasaulē,” sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka starptautiskajās organizācijās strādājošie tautieši ar savām zināšanām un pieredzi ir ļoti nepieciešami Latvijai: „Kopā mēs spējam īstenot lielus projektus, un spilgts piemērs tam ir pirmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.” I.Mūrniece aicināja uz vēl ciešāku sadarbību starp Latvijā un starptautiskajā vidē strādājošajiem tautiešiem.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra nepieciešamību pēc vienotiem ilgtermiņa mērķiem sadarbībai ar diasporu, kur sava nozīme varētu būt arī jaunam diasporas likumam. Lai efektīvāk apgūtu šo pieredzi, mums pašiem skaidri jādefinē Latvijas intereses, Latvijas nākotnes kurss.

Neformālās sadarbības forumu Eiropas Savienības un citās starptautiskajās organizācijās strādājošajiem latviešiem, kā arī Latvijas valsts pārvaldes iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem organizē Saeimas Eiropas lietu komisija un Eiropas Latviešu apvienība. Pasākuma mērķis ir veicināt zināšanu apmaiņu starp Latvijā strādājošajiem un latviešu diasporas profesionāļiem.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157683477136762
Video: https://www.youtube.com/watch?v=R6jvw3efbuI
Izmantošanas noteikumi:
https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas/2


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī