Ināra Mūrniece: Latvijai un Azerbaidžānai ir labas ekonomiskās sadarbības perspektīvas

(17.07.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Azerbaidžānu vieno veiksmīgs politiskais dialogs, un esam ieinteresēti padziļināt sadarbību ekonomikā, tostarp transporta jomā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 17.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas Valsts prezidentu Ilhamu Alijevu (Ilham Aliyev), kurš Latvijā ieradies oficiālā vizītē.

I.Mūrniece novērtēja aktīvos kontaktus starp Latvijas un Azerbaidžānas parlamentiem. Maijā Latvijas parlamentā viesojās Azerbaidžānas parlamenta spīkers Ogtajs Asadovs (Ogtay Asadov), un Saeimas deputātu grupa ir ielūgusi Azerbaidžānas parlamenta kolēģus darba vizītē apmeklēt Latviju.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par abu valstu šodien parakstīto deklarāciju par stratēģiskās partnerības nodibināšanu starp Latviju un Azerbaidžānu, ka arī noslēgtajiem sadarbības līgumiem izglītības, transporta un būvniecības drošības uzraudzības jomā. Laba platforma kontaktu dibināšanai uzņēmēju starpā ir šodien notiekošais Latvijas un Azerbaidžānas biznesa forums.

Tikšanās laikā pārrunāta Eiropas Savienības (ES) un Azerbaidžānas sadarbība. Latvija atbalsta Azerbaidžānas un ES attiecību padziļināšanu Austrumu partnerības ietvaros, teica I.Mūrniece. I.Alijevs pauda gandarījumu, ka ES iestājas par individuālu pieeju katras Austrumu partnerības valsts attiecību veidošanai ar ES.

Sarunā piedalījās arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu vadītāja vietnieks Romāns Naudiņš un deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu vadītājs Hosams Abu Meri.

 

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157683700876883
Video: https://www.youtube.com/watch?v=4jsgoJou9fM
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt