Ināra Mūrniece Vašingtonā: holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un vienmēr būs dzīva

(12.04.2016.)

“Holokausts ir prātam neaptverama ebreju tautas un arī Latvijas vēstures traģēdija. Holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un vienmēr būs dzīva.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, darba vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ietvaros apmeklējot Holokausta memoriālo muzeju.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka holokaustā Latvijā tika salauzti tūkstošiem cilvēku likteņu - Latvijā bojā gāja ap 70 tūkstošiem vietējo ebreju, un ap 25 tūkstošiem ebreju tika deportēti no rietumvalstīm un nogalināti mūsu zemē. Viņa uzsvēra, ka noziegumiem pret cilvēci nav noilguma un Latvijā pieminam gan holokausta upurus, gan cilvēkus, kas viņus glāba.

I.Mūrniece ASV Holokausta memoriālajam muzejam uzdāvināja Latvijā izdoto grāmatu „Jelgava. 1941.gada vasara – holokausts”, kurā vēsturnieks Andris Tomašūns apkopojis dokumentus un laikrakstu publikācijas saistībā ar vācu nacistiskās okupācijas traģiskajiem notikumiem vienā no lielākajām Latvijas pilsētām – Jelgavā. “Lai šī grāmata kļūst par nelielu, bet paliekošu Holokausta memoriālā muzeja Vašingtonā krājuma sastāvdaļu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece uzturas ASV no 9. līdz 13.aprīlim, savukārt Kanādā – no 13. līdz 18.aprīlim. I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš. ASV Latvijas parlamenta delegāciju pavada Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666478521140
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem