Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece novēl Māra Kučinska valdībai panākt jūtamu labumu sabiedrībai un palielināt uzticību valstij

(11.02.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 11.februārī, Māra Kučinska vadītā Ministru kabineta pirmajā sēdē novēlēja valdībai tās darbā sasniegt divas galvenās lietas – panākt jūtamu labumu sabiedrībai un palielināt uzticību Latvijas valstij. Tāpat I.Mūrniece uzsvēra ārējās un iekšējās drošības lielo lomu šīs valdības darbā un mudināja aizšķērsot ceļu korupcijai.

Pirmajā jaunās valdības sēdē vispirms izskanēja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa videosveiciens Ministru prezidentam M.Kučinskim un valdības locekļiem. Tad savu uzrunu valdībai teica Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, vispirms pateicoties Valsts prezidentam par labajiem novēlējumiem un novēlot viņam veiksmīgu atveseļošanos, pēc iespējas ātrāk atgūstot spēkus.

Savā uzrunā I.Mūrniece norādīja: “Ikvienas jaunas valdības izveidošana ir valstij nozīmīgs notikums. Visi uz brīdi mazliet apstājas un izsaka vēlēšanos – lai būtu labas pārmaiņas, lai uzplauktu tautsaimniecība, lai visi dzīvotu labāk. Lai Latvija kļūtu varenāka un stiprāka. Ar šo cerību cilvēki dod jums savu uzticības kredītu.”

Saeimas priekšsēdētāja savā uzrunā pieskārās arī korupcijas tēmai: “Atgādināšu vienu Satversmes preambulā minētu vērtību, un tā ir godīgums. Mēs Latvijā nupat uzzinājām ļoti nepatīkamus faktus par to, ka vairākas atbildīgas amatpersonas no kontrolējošām institūcijām, iespējams, vainojamas nelikumīgas darbībās. Šīs personas nez kādēļ uzglabā lielas skaidras naudas summas ar neizskaidrojamu izcelsmi, manto daudz dārgu īpašumu, tautas valodā – dzīvo pāri saviem ienākumiem. Tas ir ļoti satraucoši! Tas noliek zem sitiena arī citu valsts amatpersonu reputāciju, vairo neuzticību politiskajai varai un grauj paļāvību uz savu valsti. Iespējams, kāds ļoti vēlas vairot domu, ka mūsu valsts vara ir vāja, pērkama un ka valsts pārvaldē visi ir alkatīgi un blēdīgi, bet mūsu pienākums ir ļoti rūpīgi pārbaudīt katru šādu izskanējušo gadījumu, sodīt nelikumību un aizšķērsot ceļu negodīgumam un alkatībai.”

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja vakar Briselē NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmē pieņemto lēmumu par papildspēku izvietošanu alianses austrumu flangā, tai skaitā Baltijas valstīs. Tāpat viņa norādīja, ka jāstiprina Latvijas ekonomiskā drošība un jāveicina uzticamu ārvalstu investīciju piesaiste.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā