Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sveic Latvijas skeletonistus Martinu un Tomasu Dukurus ar Eiropas čempionu titulu

(08.02.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sveic Latvijas skeletonistus Martinu un Tomasu Dukurus ar Eiropas čempionāta zelta medaļām un cildina Dukuru ģimenē valdošo kopības garu.

I.Mūrniece uzsver, ka vēlas cildināt ne tikai abu brāļu sportiskos panākumus, ko abi izcīnīja 5.februārī Sanktmoricas trasē Šveicē, bet arī lielo kopības garu un savstarpējo solidaritāti, kas valda Dukuru ģimenē, kur Martina un Tomasa panākumus palīdz kaldināt gan brāļu sirsnīgās attiecības, gan abi vecāki Dainis un Marina Dukuri.

“Brāļi Martins un Tomass Dukuri jau daudzus gadus ir starp izcilākajiem pasaules skeletonistiem. Tomēr pagājušās piektdienas uzvara iepriecina īpaši, jo tā bija unikāla. Zelta medaļu Eiropas čempionātā brāļi izcīnīja vienlaikus, un uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa abi – Martins septīto, bet Tomass pirmo reizi. Mums visiem vēl labā atmiņā Soču olimpiāde, kad Martins visus aizkustināja ar sirsnīgo solidaritāti, kad domāja ne tikai par savu uzvaru, bet arī par brāli. Varbūt tieši brāļu solidaritāte palīdzēja Tomasam sportā droši iet tālāk, un gandarījums, kā redzam, neizpalika abiem,” saka I.Mūrniece.

  
Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt