Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Azerbaidžānas ārlietu ministru

(15.04.2015.)
VideoGalerija

Latviju un Azerbaidžānu vieno labas divpusējās attiecības un konstruktīvs politiskais dialogs. Abu valstu tirdzniecības apjoms aizvadītajos gados ir audzis, tomēr aizvien ir liels ekonomiskās sadarbības potenciāls. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, trešdien, 15.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu (Elmar Mammadyarov), kurš Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Sarunā puses uzsvēra parlamentārās sadarbības nozīmi. Šajā kontekstā I.Mūrniece akcentēja, ka Latvijas parlamentā ir nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu un tajā darbojas ceturtā daļa mūsu valsts parlamentāriešu. Savukārt E.Mammadjarovs, akcentējot parlamentārās diplomātijas nozīmi, atzinīgi vērtēja sadarbību Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas ietvaros.

Patlaban, kad starptautiskās sabiedrības uzmanība ir pievērsta notikumiem Ukrainā, Minskas vienošanās ievērošana ir izšķiroša situācijas stabilizēšanai Austrumukrainā, ministram sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Šajā kontekstā I.Mūrniece uzsvēra, ka šobrīd Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerībai ir vēl lielāka nozīme, un informēja, ka tā ir viena no Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka maijā Rīgā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā sagaidām Azerbaidžānas pārstāvniecību visaugstākajā līmenī.

Pārrunājot Rīgas samita sagaidāmos rezultātus, puses bija vienisprātis, ka Austrumu partnerības ietvaros katrai valstij ir nepieciešama individuāla pieeja, ņemot vērā to ambīciju līmeni attiecībā uz sadarbību ar ES. Vienlaikus ir svarīgi saglabāt Austrumu partnerību kā vienotu platformu. Tāpat I.Mūrniece informēja par Austrumu partnerības Biznesa forumu, kas Rīgā plānots šī gada maijā, un uzsvēra – tam būs svarīga loma arī Latvijas un Azerbaidžānas uzņēmēju kontaktu stiprināšanā.

Sarunā piedalījās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu vadītājs Hosams Abu Meri, grupas vadītāja vietnieks Romāns Naudiņš un grupas deputāts Mārtiņš Šics. H.Abu Meri apliecināja, ka deputātu sadarbības grupa strādā ļoti aktīvi.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157651561300310/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=UYbOETE-qOA
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī