Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces paziņojums saistībā ar ārlietu ministra Edgara Rinkēviča izteikumiem

(07.04.2015.)

„Rinkēviča kungu pazīstu kā racionālu un darbaspējīgu politiķi, līdz ar to viņa paziņojums tvitera kontā saistībā ar balsojumu Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā raisīja pilnīgu neizpratni. Par diskusijām un balsojumiem kādā Saeimas komisijas sēdē, kur katru partiju pārstāv pāris deputātu, būtu nepārdomāti izdarīt tālejošākus spriedumus,” norāda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.  

„Šobrīd nav īstais brīdis, lai Latviju pakļautu iekšpolitiskiem riskiem, kurus var radīt neskaidri un viegli pārprotami mājieni sabiedrībai saistībā ar valdības stabilitāti. Saeimā ir bijuši dažādi balsojumi, kuros vienojušies dažādi koalīcijā un opozīcijā pārstāvēti politiskie spēki. Piemēram, par termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu par nekustamajiem īpašumiem, ko sabiedrība uztvēra ļoti sāpīgi, kā arī jautājumā par pareizticīgo Ziemassvētkiem atbilstoši Maskavas patriarhijas baznīcas kalendāram,” pauž Saeimas priekšsēdētāja. 

„Tomēr šādi balsojumi nav mudinājuši publiski paust tik dramatiskus secinājumus, ar kādiem vakar nāca klajā Rinkēviča kungs. Ikvienam ir tiesības uz viedokli, tostarp sociālajos tīklos. Šobrīd Latvijai jārēķinās ar ģeopolitiskajiem riskiem, un arī no valdības partneru politiskās vienotības ir atkarīga iekšējā stabilitāte valstī. Ticu, ka Rinkēviča kungs apzinās savu atbildību gan kā politiķis, gan kā Latvijas ārlietu ministrs,” uzsver I.Mūrniece.  

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde