Saeimas priekšsēdētāja ar Eiropas Parlamenta prezidentu pārrunā Eiropas ekonomiskās attīstības jautājumus

(04.02.2015.)
Galerija

„Valsts un privāto investīciju piesaiste, jaunu darbavietu radīšana un sociālās nevienlīdzības mazināšana ir būtiski Eiropas ekonomiskās attīstības jautājumi ne tikai parlamentāro diskusiju līmenī, bet arī ikviena eiropieša dzīvē,” tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) prezidentu Martinu Šulcu (Martin Schulz), trešdien, 4.februārī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Viņa pauda gandarījumu, ka šīsdienas Saeimas un EP organizētās konferences par Eiropas Savienības (ES) ekonomikas pārvaldību ietvaros tiks apspriests arī ilgi gaidītais Eiropas „jaunais darījums” jeb investīciju plāns, kas paver jaunas iespējas Eiropas izaugsmei.

„Esmu ļoti gandarīta, ka mūsu parlamenti turpina iesākto efektīvās un konstruktīvās sadarbības ceļu gan politiskajā, gan administratīvajā līmenī,” sarunas biedram pauda Saeimas priekšsēdētāja, izceļot, ka konstruktīvs dialogs ar EP veicinājis nozīmīgu tēmu iekļaušanu parlamentārajā konferencē par Eiropas ekonomikas nākotni.

EP prezidents atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto, gatavojoties un īstenojot mūsu valsts pirmo prezidentūru ES Padomē.

Sarunas laikā puses pārrunāja arī situāciju Grieķijā un tās radītos izaicinājumus ES ekonomikai.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās EP prezidentam par viņa personīgo atbalstu Latvijas ES prezidentūras norisē, īpaši izceļot palīdzību Latvijas neatkarības atgūšanas 25. gadadienai veltītajai foto izstādei un tradicionālās un modernās latviešu mūzikas koncertam pie EP 6.maijā. „Mēs esam gandarīti par šo iespēju atgādināt Eiropai mūsu vēsturi un neatkarīgās valsts izaugsmi,” pateicību pauda I.Mūrniece.

 




Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde