Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidents

(24.03.2017.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 28. līdz 29.martam uzturēsies Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidents Milans Brglezs (Milan Brglez) un viņa vadītā delegācija. M.Brglezs viesosies Saeimas namā, kur tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu abu valstu sadarbību un aktuālos starptautiskos jautājumus.

Tāpat Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidents tiksies ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni. Viesojoties Latvijā, M.Brglezam paredzēta tikšanās arī ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

M.Brglezs apmeklēs arī NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru, kur tiksies ar tā direktoru Jāni Sārtu, kā arī viesosies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, kur uzstāsies ar lekciju.

Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidents vizītes laikā viesosies Latvijas Okupācijas muzejā, piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī iepazīs Rīgas vēsturisko centru.

M.Brglezu vizītē pavadīs Slovēnijas Nacionālās asamblejas Lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Simons Zajcs (Simon Zajc), Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Marko Pogačniks (Marko Pogačnik) un citi delegācijas locekļi.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt