G.Daudze: Latvijai un Mongolijai jāattīsta līgumtiesiskā bāze

(19.04.2016.)

“Esmu gandarīts, ka spēkā stājies Latvijas un Mongolijas līgums par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu, kuru abu valstu augstākās amatpersonas parakstīja, Latvijas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam vizītē apmeklējot Mongoliju. Labs pamats tirdzniecības veicināšanai būtu arī līguma par dubultās nodokļu uzlikšanas novēršanu un nolīguma par gaisa satiksmi noslēgšana,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, otrdien, 19.aprīlī, tiekoties ar Mongolijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nemehu Batā (Nemekh Bataa), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latviju un Mongoliju vieno draudzīgas un konstruktīvas attiecības, tostarp politiskā līmenī, un abām valstīm ir virkne priekšnoteikumu sadarbības padziļināšanai, sarunā bija vienisprātis G.Daudze un N.Batā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs un vēstnieks pauda gatavību veicināt sadarbību starp abu valstu likumdevējiem. Gan Latvijas, gan Mongolijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

Pārrunājot sadarbību ekonomikā, G.Daudze aicināja Mongoliju izmantot Latvijas attīstīto transporta un loģistikas infrastruktūru, tostarp neaizsalstošās ostas. Šī iemesla dēļ mūsu valsts var kalpot par tiltu starp austrumiem un rietumiem, kā arī starp austrumiem un ziemeļiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Labs solis tirdzniecības saišu stiprināšanai būtu abu valstu prezidentu tikšanās, sacīja G.Daudze un apliecināja, ka ielūgums Mongolijas Valsts prezidentam vizītē apmeklēt Latviju ir spēkā.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedrs augstu vērtēja Mongolijas darbu, organizējot Āzijas un Eiropas valstu samitu (ASEM), kas šī gada jūlijā notiks Ulanbatorā. 

Tikšanās laikā pārrunātas arī Mongolijas iekšpolitikas aktualitātes, tostarp jūnijā gaidāmās parlamenta vēlēšanas.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157665034211953
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā