Saeimas priekšsēdētāja: turpināsim atbalstīt Moldovas eirointegrāciju

(15.12.2015.)

Latviju un Moldovu saista aktīvs politiskais dialogs un praktiska sadarbība. Mūsu valsts ir ieinteresēta to turpināt, atbalstot tālāku Moldovas integrāciju Eiropas Savienībā (ES). To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 15.decembrī, tiekoties ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eiženu Revenko (Eugen Revenco). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, I.Mūrniece pieminēja neseno Moldovas parlamenta prezidenta Andriana Kandu (Andrian Candu) vizīti Latvijā, uzsverot, ka tā bija veiksmīga. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Saeimas interesi turpināt aktīvo parlamentāro sadarbību. Saeimas Eiropas lietu komisija un Ārlietu komisija ir gatava vizītē apmeklēt Moldovu, lai dalītos Latvijas reformu īstenošanas pieredzē.

E.Revenko teica, ka viņa prioritāte kadences laikā Latvijā būs tieši parlamentāro sakaru attīstīšana. Vienlaikus vēstnieks augstu vērtēja līdzšinējo Latvijas ekspertu dalīšanos mūsu valsts reformu īstenošanas pieredzē.

Sarunā I.Mūrniece un E.Revenko bija vienisprātis, ka Latvijai un Moldovai ir potenciāls veicināt sadarbību izglītībā. Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Rīgas Juridiskajā augstskolā arī nākamgad ir gaidīti studenti no Moldovas, lai apgūtu programmu, kas veidota īpaši Austrumu partnerības valstu izglītojamajiem.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks pārrunāja Moldovas iekšpolitikas aktualitātes.


Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157662371440876
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā