Ināra Mūrniece tiekas ar jauno Itālijas vēstnieku

(20.10.2015.)

Eiropa saskaras ar nopietniem drošības izaicinājumiem, tāpēc Latvija īpaši augstu vērtē Itālijas ieguldījumu NATO kolektīvās aizsardzības stiprināšanā, kā arī patrulējot Baltijas gaisa telpu. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 20.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sebastjāno Fulči (Sebastiano Fulci), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Drošības izaicinājumu kontekstā I.Mūrniece uzsvēra arī stratēģiskās komunikācijas nozīmi un pauda atzinību Itālijai kā vienai no NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra Rīgā veidotājām.

Pārrunājot Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības, I.Mūrniece un S.Fulči tās raksturoja kā ļoti labas, vienlaikus atzīmējot potenciālu sadarbībai ekonomikā un investīciju piesaistē. Vēstnieks uzsvēra, ka tieši ekonomiskās sadarbības veicināšana starp abām valstīm būs viena no viņa kadences prioritātēm.

Latviju un Itāliju vieno arī veiksmīgi parlamentārie kontakti, un abās valstīs darbojas deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu, teica I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja un Itālijas vēstnieks pauda interesi stiprināt sadarbību starp abiem likumdevējiem.

Tikšanās laikā pārrunāti tika arī migrācijas krīzes Eiropā radītie izaicinājumi. Saeimas priekšsēdētāja novērtēja Eiropadomes noteiktās prioritātes efektīvai un drošai Eiropas migrācijas politikai, tostarp Eiropas Savienības ārējo robežu aizsardzības stiprināšanu. 

S.Fulči ir karjeras diplomāts, kurš iepriekš ieņēmis virkni amatu savas valsts Ārlietu ministrijā, tostarp pārstāvējis Itāliju NATO un Amerikas Savienotajās Valstīs.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157659682950190
Video: https://www.youtube.com/watch?v=zCQtPN4NBwM
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde