Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies ikgadējā Lenarta Meri konferencē

(24.04.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 24.līdz 25.aprīlim darba vizītē apmeklēs Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur piedalīsies 2015.gada Lenarta Meri konferencē.

Astotās Lenarta Meri konferences temats ir „Kur beidzas kārtība?”, un tā veltīta aktuālajiem notikumiem, kas grauj mūsdienu starptautisko kārtību. Rietumu sabiedrība meklē adekvātu veidu, kā reaģēt uz jaunākajiem notikumiem, lai saglabātu pastāvošo kārtību, uz kuru ir balstīta mūsu drošība, labklājība un brīvība, kas līdz šim uzskatīta par pašsaprotamu, vēsta konferences pieteikums.

Konferences plenārsēdē un paneļdiskusijās tiks skatīti tādi jautājumi kā Krievijas starptautiskā rīcība un Rietumvalstu reakcija uz to, Austrumu partnerības valstu stratēģiskā dilemma, Ziemeļatlantijas reģiona drošības situācija un tās dinamiskās pārmaiņas, Eiropas integrāciju apgrūtinošās politiskās problēmas, nemitīgie nemieri Tuvajos Austrumos, kā arī jaunākās tendences pārvērst informāciju par ieroci.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt