Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: pasaules acis ir pievērstas Ukrainai – tautas drosmei un alkām pēc brīvības

(12.02.2015.)

„Šobrīd pasaules acis ir pievērstas Ukrainai – jūsu drosmei, alkām pēc brīvības, pēc savas zemes dvēseles un robežu svētuma,” uzsvērs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 12.februārī, oficiālās vizītes Ukrainā ietvaros Ukrainas Nacionālajā Filharmonijā atklājot Latvijas Radio kora un kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” koncertu, kas tiek rīkots par godu Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Saeimas priekšsēdētāja klātesošos uzrunās ukraiņu valodā.

„Ukrainas tautai šie ir ļoti smagi laiki. Ļaunums ir pacēlis galvu un plosa Ukrainu, bet ikreiz pienāk brīdis, kad par noziedzīgiem nodarījumiem agresoram nākas atbildēt,” savā runā uzsver Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka šie laiki pārbauda nācijas gribu, vienotību, uzticību brīvības un pašcieņas ideāliem. Vienlaikus I.Mūrniece norāda, ka šis ir arī cerību laiks.

Savā runā Saeimas priekšsēdētāja uzsver, ka varoņi ir atdevuši savas dzīvības, savu veselību, nevainīgi upuri ir gājuši bojā, zaudējuši pajumti, savu mīļo vietu zem saules, tauta ir dalījusies maizes kumosā un līdzcietībā. „Ukraiņu tauta ir atkal pierādījusi savu spēku un cēlumu. Tomēr cerību gaisma nav zudusi,” saka I.Mūrniece, vēlreiz apliecinot, ka Latvija ir kopā ar Ukrainas tautu.

Saeimas priekšsēdētāja no 12. līdz 14.februārim uzturas oficiālā vizītē Ukrainā. Kijevā I.Mūrniecei plānotas tikšanās ar Ukrainas Valsts prezidentu Petro Porošenko un Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Grojsmanu. Paredzēts, ka vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja noliks ziedus Maidana laukumā, kā arī apmeklēs Golodomora upuru piemiņas memoriālu un Ivana Gončara muzeju, kā arī tiksies ar EDSO novērotājiem no Latvijas un piedalīsies mūsu valsts vēstniecības Ukrainā renovēto telpu atklāšanas pasākumā.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols, kā arī deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Ainārs Mežulis.

Pilns runas teksts: https://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/23093-saeimas-priekssedetajas-inaras-murnieces-runa-latvijas-radio-kora-un-kamerorkestra-sinfonietta-riga


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde