Saeimas priekšsēdētāja Itālijas ārlietu ministram: tikai sadarbojoties Eiropa var stāties pretī Krievijas propagandai

(22.12.2014.)

„Ukrainas krīze ir atklājusi Krievijas īstenotās propagandas destruktīvo spēku. Eiropas valstis, tostarp Latvija un Itālija, tikai kopīgiem spēkiem var stāties pretī šim izaicinājumam.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 22.decembrī, Latvijas parlamentā tiekoties ar Itālijas Republikas ārlietu ministru Paolo Džentiloni (Paolo Gentiloni).

Puses bija vienisprātis, ka Eiropas Savienībai ir aktīvāk jākomunicē par savām konkurētspējīgajām priekšrocībām, tostarp kultūru un ekonomiku, tādējādi stiprinot savu tēlu un atbildot uz Krievijas īstenoto komunikācijas politiku.

Tikšanās laikā pārrunāta gaidāmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvija augstu vērtē sadarbību ar partnervalstīm, tostarp ar Itāliju kā mūsu valsts sabiedroto trio valstu prezidentūrā.

Vienlaikus I.Mūrniece informēja, ka mūsu valsts prezidentūras ietvaros vienlīdz lielu uzmanību veltīs abām Eiropas Kaimiņattiecību politikas daļām – sadarbībai ar Austrumu partnerības valstīm un Vidusjūras dienvidu kaimiņiem. Vienlaikus I.Mūrniece informēja, ka Saeima prezidentūras ietvaros rīkos sešas starpparlamentāras konferences – piecas Rīgā un vienu ciešā sadarbībā ar Eiropas Parlamentu Briselē.

Arī P.Džentiloni atzinīgi vērtēja Itālijas, Latvijas un Luksemburgas kā prezidentūras trio valstu sadarbību un pauda gandarījumu, ka Latvija turpinās Itālijas prezidentūras aizsāktos darbus, tādējādi nodrošinot pēctecību. Vienlaikus Itālijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Itālijas kolēģiem, un apliecināja gatavību veicināt abu valstu parlamentāriešu dialogu.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka viens no Itālijas parlamenta spīkeriem klātienē apmeklēs Latvijas prezidentūras svinīgo atklāšanas ceremoniju Rīgā, kas notiks Latvijas Nacionālajā operā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647548297674/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=9CAVkFVxVkE
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā