Saeimas delegācija vizītē apmeklēs Austrumu partnerības valsti Moldovu

(15.10.2014.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs no 15. līdz 18.oktobrim darba vizītē uzturēsies Moldovas Republikā.

Vizītes mērķis ir paust mūsu valsts konsekvento atbalstu Moldovas reformām un ciešākas integrācijas centiem ar Eiropas Savienību. Tāpat plānots pārrunāt divpusējās sadarbības paplašināšanas jautājumus un Latvijas sniegto atbalstu mūsu reformu pieredzes pārņemšanā un starpparlamentu sadarbībā.

Vizītes laikā Saeimas delegācijai plānotas tikšanās ar Moldovas prezidentu Nikolaji Timofti (Nicolae Timofti), Moldovas parlamenta priekšsēdētāja biedri Liliananu Palihoviči (Liliana Palihovici), kā arī Moldovas parlamenta Ārlietu un Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju Anu Gucu (Ana Guțu) un komisijas deputātiem. Moldovas apmeklējuma laikā Latvijas delegācijai paredzētas tikšanās ar Moldovas parlamentāriešu grupu sadarbībai ar Saeimas deputātiem, kā arī Moldovas valdošās koalīcijas un opozīcijas parlamenta frakciju līderiem.

Tāpat vizītes ietvaros Saeimas delegācijai plānotas tikšanās ar ekonomikas ministru Andrianu Kandu (Andrian Candu), kā arī Ārlietu un Eiropas integrācijas ministra vietnieku Julianu Grozu (Iulian Groza).




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima