Solvita Āboltiņa Ķīnā tiekas ar Latvijas tautiešiem

(25.05.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzturoties oficiālā vizītē Ķīnā, 25.maijā tikās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem. 

“Šodien Latvijas iedzīvotāji dzīvo, strādā un studē dažādās pasaules valstīs, tomēr neatkarīgi no apstākļiem, kādēļ viņi ir izvēlējušies savu profesionālo vai personisko dzīvi saistīt ar citu valsti, ir svarīgi, lai viņi vienmēr justos piederīgi Latvijai – lai dzīvotu ar Latviju sirdī,” uzrunājot Latvijas diasporas pārstāvjus Ķīnā, norādīja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa uzsvēra, ka tieši tādēļ augstāko amatpersonu vizīšu ietvaros neatņemama sastāvdaļa ir tikšanās ar tautiešiem.

Saeimas priekšsēdētāja pauda arī gandarījumu par to, ka Latvijas diasporas pārstāvji Ķīnā kuplā lokā apmeklēja tikšanos ar Latvijas delegāciju, lai pārrunātu sev aktuālus jautājumus gan par situāciju Latvijā, gan starptautiskajā politikā. 

S.Āboltiņa tautiešus informēja par aktualitātēm parlamenta darbā, jaunumiem likumdošanā, kā arī atbildēja uz jautājumiem ar situāciju Latvijas politikā, tostarp vakar notikušajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Diasporas pārstāvji par nozaru aktualitātēm iztaujāja arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju Danu Reiznieci-Ozolu un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju Jāni Ozoliņu, kuri vizītē pavada Saeimas priekšsēdētāju. Tā kā vairākums Latvijas diasporas pārstāvju Ķīnā studē, tad liela interese bija par jautājumiem, kas saistīti ar izglītības un kultūras nozari.

Saeimas priekšsēdētāja un delegācija no 24. līdz 31.maijam vizītē Ķīnā uzturas pēc Ķīnas Tautas Republikas Nacionālā Tautas kongresa priekšsēdētāja Džana Dedzjana (Zhang Dejiang) ielūguma.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta