Solvita Āboltiņa Saeimā sveic jauno Islandes vēstnieci

(21.01.2014.)

Islande ieņem īpašu vietu Latvijas ļaužu sirdīs. Tieši Islande 1991.gadā bija pirmā valsts, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, otrdien, 21.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Islandes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā vēstnieci Kristīni Adalbjergu Aurnadoutiru (Kristín Aðalbjörg Árnadóttir).

Mūsu valsts augstu vērtē savus draugus, tostarp Islandi, ar kuru Latviju vieno laba divpusējā sadarbība visos līmeņos, teica Saeimas priekšsēdētāja, īpaši akcentējot sadarbību starp abu valstu parlamentiem. Puses bija vienisprātis – Latvijas un Islandes parlamentu sadarbībai ir vēl lielāks potenciāls. Latvijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Islandes parlamentāriešiem, un zīmīgi, ka rītdien šīs grupas vadītāja kļūs par mūsu valsts izglītības un zinātnes ministri, teica S.Āboltiņa.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijai šis ir īpaši nozīmīgs gads kultūras jomā, jo tieši šogad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Šī nozīmīgā notikuma ietvaros Latvijā plānoti vairāk nekā 200 pasākumu, tostarp vasarā Latvijā uzstāsies mūsu valsts spožākās operzvaigznes un gaidāma pasaules koru olimpiāde, teica S.Āboltiņa un aicināja vēstnieci tos apmeklēt. Vienlaikus viņa akcentēja, ka tieši kultūras pasākumi sekmē kontaktus starp cilvēkiem arī no dažādām valstīm.

Vēstniece atzinīgi vērtēja dziedāšanas un dejošanas nozīmi Latvijas kultūrā un apliecināja ieinteresētību apmeklēt šogad gaidāmos kultūras pasākumus.

Tāpat šis gads būs notikumiem bagāts politikā – jau maijā gaidāmas Eiropas Parlamenta, savukārt oktobrī – Saeimas vēlēšanas, vēstniecei sacīja S.Āboltiņa, atzīmējot, ka šobrīd aktuālākais notikums mūsu valsts iekšpolitikā ir jaunas valdības veidošana.

Savukārt nākamā gada kontekstā Saeimas priekšsēdētāja akcentēja Latvijas kļūšanu par prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē. Šī nozīmīgā notikuma ietvaros mūsu valstī paredzēti vairāki nozīmīgi notikumi – Austrumu partnerības samits, kā arī Āzijas un Eiropas valstu izglītības ministru tikšanās.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157640006853683/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=aRNZiabbetk&list=PL0099EA80D17B0E4A&feature=c4-overview-vl
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī