Saeimas priekšsēdētāja sveic Amerikas latviešu kopienu Lāčplēša dienā

(11.11.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, svētdien, 10.novembrī, darba vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ietvaros piedalījās dievkalpojumā Ņujorkas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes Jonkeru baznīcā, kā arī tikās ar Ņujorkas latviešu kopienu un sveica to Lāčplēša dienā.

„Novembris Latvijā ir īpaši patriotisks mēnesis, jo tieši šajā mēnesī ir mūsu valsts dzimšanas diena. Novembrī ir vēl kāda īpaša diena – 11.novembris jeb Lāčplēša diena. Toreiz, 1919.gada 11.novembrī, Rīgā izšķīrās 1918.gada 18.novembrī dibinātās Latvijas Republikas kā brīvas, demokrātiskas un neatkarīgas valsts liktenis. Tā bija neizmērāmi liela cilvēku varonība spēt nosargāt savu valsti, tāpēc ik gadu 11.novembrī, arī šodien, mēs pieminam latviešu karavīrus, kuri Brīvības cīņās nupat dibinātās Latvijas valsts vārdā ziedoja visdārgāko - savas dzīvības,” tautiešiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa uzsvēra, ka šodien ikvienam no mums un mums visiem kopā ir īpašs uzdevums – neaizmirst tos, kuri par brīvu Latviju maksāja ar zaudētām dzīvībām. „Esmu lepna, ka šo uzdevumu godam pildāt arī jūs,” gandarījumu pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja ar kopienas pārstāvjiem pārrunāja aktualitātes Latvijas politikā un sadarbību saišu stiprināšanai.

Saeimas priekšsēdētāja uzturas darba vizītē ASV līdz 14.novembrim, kur piedalās 8. Vispasaules sieviešu parlamentu priekšsēdētāju konferencē. Tāpat S.Āboltiņa vizītes ietvaros tiekas ar latviešu diasporas pārstāvjiem.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde