Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies 8.Vispasaules sieviešu parlamentu priekšsēdētāju konferencē

(11.11.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piedalīsies ikgadējā Vispasaules sieviešu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kas šogad veltīta ilgtspējīgas attīstības mērķiem un dzimumu līdztiesības jautājumiem un notiks Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Darba vizītes ietvaros S.Āboltiņai paredzētas tikšanās arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāja konferencē uzstāsies ar galveno prezentāciju diskusiju blokā „Ekonomikas izaugsme un cilvēku labklājība: sieviešu perspektīva”.

Ikgadējās tikšanās darba kārtībā šogad ir dzimumu līdztiesības jautājumi un pasaules valstu parlamentu priekšsēdētājas diskutēs, kā demokrātiska pārvaldība var nodrošināt dzimumu līdztiesību.
Konferenci organizē Starpparlamentu savienība. Starpparlamentu savienība ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 155 valstu parlamentus.

S.Āboltiņa vizītes laikā tiksies ar Ņujorkas latviešu kopienu un sveiks to Lāčplēša dienā, kā arī piedalīsies dievkalpojumā Ņujorkas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes Jonkeru baznīcā.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar latviešu kopienas sievietēm, lai pārrunātu latviskas izglītības iespējas ASV, kā arī ar uzņēmējiem, kuri uz dzīvi ASV pārcēlušies un uzņēmējdarbību uzsākuši pēdējo divu desmitgažu laikā.

Darba vizītē ASV Saeimas priekšsēdētāja uzturēsies līdz 14.novembrim.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā