Solvita Āboltiņa sarunā ar Luksemburgas lielhercogu Anrī uzsver nepieciešamību mazām valstīm sadarboties kopīgu interešu aizstāvībai

(12.03.2013.)

Latvijas un Luksemburgas vēsturiskā pieredze ir saistīta ar periodiem, kad abu valstu likteņus ir ietekmējušas lielvaru intereses. Tādēļ mazām valstīm ir īpaši svarīgi sadarboties, lai savas intereses starptautiski aizstāvētu kopīgiem spēkiem. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, otrdien, 12.martā, oficiālās vizītes ietvaros Luksemburgā tiekoties ar Viņa Karalisko Augstību Luksemburgas lielhercogu Anrī (Henri).

S.Āboltiņa Latviju un Luksemburgu raksturoja kā labus partnerus, un kopš mūsu valsts pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) un NATO abas valstis ir izveidojušas veiksmīgu sadarbību šajās starptautiskajās organizācijās.

„Esmu pārliecināta, ka nelielām ES valstīm jāsadarbojas vēl ciešāk, lai aizstāvētu savas intereses. ES patlaban ir krustcelēs, un ir īpaši svarīgi strādāt kopā, lai mūsu valstu savienībā nodrošinātu demokrātiju un ilgtspēju, kā arī pārticību un labklājību mūsu iedzīvotājiem,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka veiksmīga sadarbība izveidojusies starp Baltijas Asambleju un Beniluksa parlamentu un tā pārstāvji regulāri piedalās Baltijas valstu parlamentāriešu rīkotajos pasākumos.

S.Āboltiņa Luksemburgas valsts vadītāju informēja par Latvijas stratēģiskajiem mērķiem – pievienošanos eirozonai 2014.gadā un kļūšanu par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalsti.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 11. līdz 13.martam pēc Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāja Lorēna Mozāra (Laurent Mosar) ielūguma uzturas oficiālā vizītē Luksemburgā. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde