Āboltiņa Kārļa Universitātes rektoram: Latviju un Čehiju vieno izglītība un saites starp cilvēkiem

(10.10.2012.)

„Latviju un Čehiju vieno saites, kas gadu desmitu garumā izveidojušās starp kultūras nozarē strādājošiem cilvēkiem, universitātēm, skolām, pašvaldībām un ģimenēm.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 10.oktobrī, tiekoties ar Kārļa Universitātes rektoru Vāclavu Hamplu (Václav Hampl). Šajās dienās S.Āboltiņa uzturas oficiālā vizītē Čehijas Republikas galvaspilsētā Prāgā.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā pauda, ka, uzturoties vizītē, tikās ar latviešu kopienas pārstāvjiem un Čehijā dzīvojošiem latviešu valodas un kultūras atbalstītājiem, lai pateiktos par mūsu tautas tradīciju iedibināšanu un stiprināšanu. „Aktīvākie Latvijas un Čehijas attiecību veicinātāji ir tieši Kārļa Universitātes absolventi. Šajā kā vienā no pirmajām universitātēm ārvalstīs jau pagājušajā gadsimta divdesmitajos gados sāka veidoties letonikas mācība. Un tas nozīmē, ka letonikas studijām ir gandrīz tikpat sena vēsture, cik Latvijas valstiskumam,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja V.Hamplam pateicās par netiešu divpusējo attiecību veicināšanu un par atbalstu letonikas studijām Kārļa Universitātē.

S.Āboltiņa 9. un 10.oktobrī pēc Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas Miroslavas Ņemcovas (Miroslava Němcová) ielūguma uzturas oficiālā vizītē Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kas ir atbildes vizīte 2011.gada aprīlī notikušajai Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas oficiālai vizītei Latvijā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde