Saeimas deputāti novēros parlamenta vēlēšanas Armēnijā

(03.05.2012.)

Saeimas deputāti Lolita Čigāne (Vienotība), Valdis Liepiņš (ZRP) un Ņikita Ņikiforovs (SC) dosies uz Armēniju, lai svētdien, 6.maijā, piedalītos Armēnijas Republikas parlamentu vēlēšanu novērošanā. Saeimas deputāti vēlēšanu norisei sekos netālu no Armēnijas galvaspilsētas Erevānas.

Mūsu parlamenta deputāti vēlēšanu novērošanā piedalīsies kā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu Asamblejas (EDSO PA) un Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) pārstāvji - Lolita Čigāne ir EPPA Latvijas delegācijas pastāvīgā pārstāve, bet Valdis Liepiņš ir EDSO PA Latvijas delegācijas loceklis.

EDSO darbība ir vērsta uz demokrātijas attīstības sekmēšanu, demokrātisku institūciju nostiprināšanos EDSO dalībvalstīs un demokrātijas standartu ievērošanu starptautiskajā sabiedrībā. EDSO arī vērtē savu prasību īstenošanu un ievērošanu atsevišķās dalībvalstīs, izstrādā konfliktu novēršanas un likvidācijas mehānismus, kā arī veic vēlēšanu novērošanu.

EPPA ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām. 1949.gadā dibinātā Eiropas Padome šobrīd apvieno 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību un veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot dažādu Eiropas tautu kultūras. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde