Pēc Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ielūguma Latviju plāno apmeklēt Polijas parlamenta Sejma priekšsēdētāja

(20.04.2012.)

Tuvākajā laikā vizītē Latvijā plāno ierasties Polijas parlamenta Sejma maršale Eva Kopača (Ewa Kopacz). Vizītes apstiprinājumu Saeimas priekšsēdētāja saņēma tikšanās laikā ar E.Kopaču Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur Saeimas priekšsēdētāja piedalās Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējā konferencē.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja un Polijas Seima maršale pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un iespējas stiprināt parlamentāros kontaktus.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Polijas attiecības ir lieliskas visos sadarbības līmeņos. Latviju un Poliju vieno gan līdzīga vēsturiskā pieredze, gan kopīgās nacionālās intereses ES, kur abu valstu sadarbība ir īpaši aktīva un cieša.

S.Āboltiņa sarunā akcentēja poļu kopienas īpašo lomu Latvijā. Poļu kopiena vienmēr bijusi lojāla Latvijas valstij, vienlaikus saglabājot un kopjot savu nacionālo kultūru un valodu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 19. līdz 21.aprīlim darba vizītē uzturas Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur piedalās ES valstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējā konferencē. ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences par aktuālajiem savienības un dalībvalstu jautājumiem notiek jau kopš 1963.gada, kad pirmā šāda veida konference notika Romā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā