Saeimas deputāti Briselē aizstāv Latvijas zvejnieku intereses

(05.03.2012.)

Latvijas zvejniekiem ļoti būtisks ir Eiropas Savienības (ES) atbalsts zvejas kuģu modernizācijai, bet jebkāda papildu kontroles pasākumu ieviešana nedrīkst radīt apgrūtinājumu zvejnieku darbam. To Saeimas deputāti uzsvēra 28.februārī Eiropas Parlamenta organizētajā starpparlamentārajā sanāksmē par ES Kopējas zivsaimniecības politikas reformu.

Briselē notikušajā sanāksmē ES dalībvalstu parlamentu deputāti ar Eiropas Parlamenta  deputātiem un ES komisāri zivsaimniecības jautājumos Mariju Damanaki (Maria Damanaki) pārrunāja ar  Zivdsaimniecības politikas reformu saistītus jautājumus.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Raivis Blumfelds (VL-TB/LNNK) diskusijā par Zivsaimniecības politikas kopājā tirgus organizāciju akcentēja Latvijas īpašās intereses šajā jautājumā. Jebkādi papildus  kontroles pasākumi nedrīkst radīt apgrūtinājumu zvejniekiem, kā arī finansiālo slodzi  kontroles institūcijām. Nav pieļaujama neviena finansiāli un ekonomiski nepamatota prasība, uzsvēra deputāts.

Savukārt komisijas deputāts  Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) diskusijā par Eiropas Jūrniecības un zivsaimniecības fondu uzsvēra, ka  ļoti būtisks un nepieciesams ir  ES atbalsts dažādiem zvejas kuģu modernizācijas pasākumiem. Tāpat ES atbalsts akūti nepieciešams  zvejas un akvakultūras produktu apstrādes jomā, īpaši investīcijas ražosanas procesos augstākas pievienotās vērtības radīšanai, atzīmēja R.Naudiņš.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde