Āboltiņa Gruzijā: ciešie politiskie kontakti ir laba augsne abu valstu aktīvākai sadarbībai ekonomikā

(13.02.2012.)

Latvijas un Gruzijas valstu draudzīgās attiecības un aktīvais politiskais dialogs ir labs priekšnoteikums, lai attīstītu ciešākas saites starp abu valstu uzņēmējiem un palielinātu savstarpējās tirdzniecības apjomu. To pirmdien, 13.februārī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, oficiālās vizītes ietvaros Tbilisi tiekoties ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Bakradzi (David Bakradze).

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvijas parlamenta jaunais sasaukums turpinās veidot draudzīgas un tuvas attiecības ar Gruziju. Par to liecina Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentu, kas ir viena no skaitliski lielākajām. „Par to, ka abu valstu attiecības ir īpašas, liecina arī fakts, ka savā pirmajā ārvalstu vizītē pēc ievēlēšanas 11.Saeimas priekšsēdētāja amatā dodos tieši uz Gruziju,” sacīja S.Āboltiņa.

„Kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts Latvija vienmēr ir sniegusi atbalstu Gruzijai un turpinās to darīt arī nākotnē,” apliecināja S.Āboltiņa. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētaja atzina, ka valstu attiecības visspilgtāk raksturo tieši kontakti starp iedzīvotājiem un Latvija un Gruzija ir radījušas labvēlīgu politisko fonu, lai abu valstu iedzīvotāji varētu attīstīt ciešākus kontaktus ekonomikas, tūrisma un kultūras jomā.

S.Āboltiņa norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem Gruzija ir ļoti simpātiska un laikā, kad Gruzija piedzīvoja karadarbību, ne tikai Latvijas varas iestādes, bet arī cilvēki bija vienoti, atbalstot un jūtot līdzi Gruzijas tautai. Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka Latvija konsekventi atbalsta Gruzijas suverenitāti un teritoriālo vienotību, un par to liecina arī Saeimas Ārlietu komisijas pieņemtais paziņojums, kurā tā nosoda Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionu okupāciju. 

Pēc Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Dāvida Bakradzes ielūguma Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 13. un 14.februārī oficiālā vizītē apmeklē Gruziju. Vizītes ietvaros S.Āboltiņa tiekas ar augstākajām valsts amatpersonām, pārrunājot abu valstu sadarbības jautājumus un iespējas aktivizēt kontaktus ekonomikas jomā. Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis un Gruzijas sadarbības grupas priekšsēdētāja vietnieks Raimonds Vējonis.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā