Saeimā viesojas jaunais Vjetnamas vēstnieks

(29.11.2011.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 29.novembrī, tikās ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Famu Suanu Šonu (Pham Xuan Son), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

A.Klementjevs pauda gandarījumu, ka vēstnieks Latvijā ieradies uzņēmēju delegācijas pavadībā: „Esam ieinteresēti biznesa kontaktu paplašināšanā ar jūsu valsti, jo īpaši tādās jomās kā tranzīts, farmācija un izglītība. Mums jau ir pieredze kopuzņēmumu veidošanā, un ceru, ka šī vizīte liks pamatus jauniem sadarbības projektiem starp Latviju un Vjetnamu.” Arī vēstnieks atzina, ka abu valstu pašreizējie savstarpējās tirdzniecības apjomi neatspoguļo pušu ekonomiskās sadarbības vēlmes un patiesās iespējas. Puses bija vienisprātis, ka sekmīgākai ekonomiskajai sadarbībai nepieciešams noslēgt dubultnodokļu konvenciju.

Pārrunājot valstu politisko sadarbību, A.Klementjevs norādīja, ka iniciēs deputātu grupas sadarbībai ar Vjetnamas parlamentu izveidi Saeimā, jo ciešāki parlamentārie kontakti veicinās sadarbību arī citās jomās. Viņš atzinīgi novērtēja, ka Hanojā sācis darbu Latvijas goda konsuls, aicinot arī Vjetnamas pusi nozīmēt goda konsulu savas valsts pārstāvēšanai Rīgā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzina, ka Latvijas tūrisma kompānijas un iedzīvotāji ir ieinteresēti jaunos ceļojumu maršrutos, un Vjetnama varētu kļūt par iecienītu tūrisma galamērķi, ja Latvijas iedzīvotājiem tiktu piešķirti līdzīgi bezvīzu ieceļošanas noteikumi kā vairāku citu Eiropas valstu pavalstniekiem.

Vjetnamas vēstnieks Fams Suans Šons pastāvīgi rezidē Maskavā, Krievijā. Pirmais Vjetnamas vēstnieks darbam Latvijā akreditējās 1997.gadā. Savukārt Latvija savu pirmo vēstnieku Vjetnamā nozīmēja 2009.gadā. Latviju šajā valstī pārstāv Ingrīda Levrence, kura rezidē Pekinā (Ķīnā).


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628202544209/
Video: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī