Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piedalīsies Igaunijas valstiskās neatkarības atjaunošanas svētkos

(19.08.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sestdien, 20.augustā, pēc Igaunijas parlamenta priekšsēdētājas Enes Ergmas (Ene Ergma) uzaicinājuma Tallinā piedalīsies svinīgajos pasākumos par godu Igaunijas faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadienai.

S.Āboltiņa piedalīsies svinīgajā ceremonijā pie 20.augusta memoriālā akmens un svinīgajā pieņemšanā, ko par godu 20.augusta klubam un Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu vadītājiem rīko Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja E.Ergma.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja apmeklēs Galā koncertu par godu Igaunijas faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai. Koncertā uzrunas teiks Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves) un Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs Pērs Vesterbergs (Per Westerberg).

20.augustā Tallinā notiks arī mūzikas festivāls „Brīvības dziesma” („The Song of Freedom”), kurā līdzās populāriem Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas un Islandes mūziķiem uzstāsies arī starptautisku atpazīstamību guvusī Latvijas grupa „Prāta vētra”.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt