Imants Lieģis ar Moldovas aizsardzības ministru pārrunā atbalsta sniegšanu Moldovas reformu procesā

(20.05.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis piektdien, 20.maijā, tiekoties ar Moldovas Republikas aizsardzības ministru Vitāliju Marinucu (Vitalie Marinuta), pārrunāja Moldovā veikto reformu gaitu un eirointegrācijas procesu.

Komisijas priekšsēdētājs sarunā apliecināja Latvijas atbalstu Moldovas centieniem tuvināties Eiropas Savienībai. „Moldova ir viena no Latvijas prioritārajām attīstības sadarbības valstīm. ES Austrumu partnerības ietvaros Latvijai jau ir cieša sadarbība ar Moldovu – gan parlamentu un valdību, gan nevalstisko organizāciju līmenī. Esam gatavi arī turpmāk dalīties mūsu reformu pieredzē ar Moldovu,” teica I.Lieģis.

Arī Saeima aktīvi iesaistījusies šajā sadarbībā, sniedzot atbalstu Moldovas parlamenta darbinieku apmācībā. Šī sadarbība notiek saskaņā ar pagājušajā gadā parakstīto Saeimas Kancelejas un Moldovas parlamenta kancelejas saprašanās memorandu par atbalsta sniegšanu Moldovas parlamenta administrācijas kapacitātes stiprināšanai. Šim mērķim tiek piesaistīts starptautisko organizāciju, piemēram, ANO Attīstības programmas finansējums.

Tāpat tikšanās laikā pārrunātas arī ES Drošības un aizsardzības politikas aktualitātes. Ņemot vērā deklarēto neitralitātes politiku, Moldova nepretendē uz dalību NATO, tomēr ir ieinteresēta ES drošības politikas attīstībā, norādīja ministrs. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt