Saeimas priekšsēdētāja vizītē apmeklēs Zviedriju

(09.05.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no šī gada 9. līdz 11.maijam uzturēsies vizītē Zviedrijas Karalistē. Vizītē Stokholmā viņu pavadīs Saeimas deputāte Lolita Čigāne (Vienotība) un deputāts Māris Kučinskis (PLL).

Vizītes laikā plānots pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības, tostarp parlamentāro kontaktu stiprināšanas iespējas, kā arī iespējas veidot ciešāku praktisko sadarbību starp Baltijas un Ziemeļvalstīm. Tāpat iecerēts apmainīties viedokļiem par aktuāliem Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumiem un Eiropas Savienības Austrumu partnerību.

Saeimas priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar Zviedrijas parlamenta (Riksdāga) priekšsēdētāju Peru Vesterbergu (Per Westerberg), parlamenta priekšsēdētāja pirmo vietnieci Suzanni Ebersteinu (Susanne Eberstein), kā arī ar Zviedrijas karali Kārli XVI Gustavu (Carl XVI Gustaf).

Saeimas delegācija tiksies arī ar Zviedrijas parlamenta Eiropas lietu komisiju un latviešu kopienas Zviedrijā pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājai un deputātiem plānota arī ekskursija pa Zviedrijas parlamentu, ko vadīs latviešu izcelsmes Riksdāga deputāts Antons Ābele, kurš šī gada martā viesojās Latvijā un apmeklēja Saeimas namu.



Saeimas Preses dienests


 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt