Deputāts Einārs Cilinskis Briselē diskutē par klimata pārmaiņām

(20.04.2011.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas deputāts Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) otrdien, 19 aprīlī, Briselē piedalījās Eiropas Parlamenta Vides komitejas un dalībvalstu parlamentu deputātu kopējā sanāksmē.

Parlamentārieši diskutēja par klimata pārmaiņām un enerģētikas jautājumiem, tostarp par Eiropas Savienības (ES) Klimata un enerģētikas paketes ieviešanu nacionālajā likumdošanā.

Saeimas deputāts sanāksmē uzsvēra, ka Latvija jau šobrīd pēc 2009.gada datiem ir sasniegusi vairāk nekā 35 procentus atjaunojamo energoresursu enerģijas gala patēriņā. Kā galvenie atjaunojamie energoresursi Latvijā pārsvarā tiek izmantota ūdens un vēja enerģija, kā arī biomasa.

Informējot par situāciju Latvijā ar Atjaunojamo energoresursu direktīvas ieviešanu, E.Cilinskis norādīja, ka pastāv zināmas bažas par direktīvas normu ietekmi uz ekonomikas konkurētspēju krīzes apstākļos. Domājot par esošo mērķu sasniegšanu, bet jo īpaši uzstādot ES  jaunus emisiju samazinājuma mērķus, jāņem vērā dalībvalstu specifika, uzsvēra deputāts.

Savukārt diskusijā par ES prioritātēm klimata pārmaiņu starptautiskajās sarunās E.Cilinskis aizstāvēja Latvijas pozīciju jautājumā par mežu uzskaites metodiku. Tas Latvijai ir ļoti būtisks jautājums, un katrs lēmums, kas ietekmē mežsaimniecības nozari, ietekmē arī valsts ekonomiku kopumā. Latvija aizstāv pieeju, ka mežu uzskaites metodoloģijas gadījumā jāņem vērā katras dalībvalsts intereses, turklāt īpašu vērību pievēršot dalībvalstīm ar senām mežkopības tradīcijām, pauda Saeimas deputāts.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem