Saeimas Ārlietu komisijas deputāti tiekas ar Ķīnas parlamentāriešiem

(04.04.2011.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti pirmdien, 4.aprīlī, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas Visķīnas Nacionālā tautas kongresa Ārlietu komisijas delegāciju, pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, tostarp parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējas.

„Latvijas un Ķīnas attiecības jau divdesmit gadus bijušas veiksmīgas un draudzīgas. Mēs vienmēr esam augstu vērtējuši to, ka Ķīnas Tautas Republika kā viena no pirmajām atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu,” uzsvēra Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš. Viņš pauda gandarījumu, ka pēdējā laikā abu valstu attiecības kļuvušas aktīvākas. Ķīnas parlamentārieši ir jau trešā augsta ranga Ķīnas amatpersonu delegācija, kura pēdējā mēneša laikā apmeklē Saeimu. 

Kā sarunā atzīmēja Ķīnas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Li Džaosjins (Li Zhaoxing), Latvijas un Ķīnas labās divpusējās attiecības balstās abpusējā cieņā. Ciešāka politisko un ekonomisko kontaktu veidošana starp valstīm ir abpusēji izdevīga, pauda Ķīnas parlamentārietis.

Pārrunājot abu valstu sadarbību kultūrā un izglītībā, Li Džaosjins kā vienu no pēdējiem labas sadarbības piemēriem minēja latviešu-ķīniešu valodu vārdnīcas izdošanu. Savukārt Ķīnas vēstniecības atbalstu ķīniešu valodas studijām Latvijā atzinīgi novērtēja deputāts Staņislavs Šķesters, kura meita apgūst ķīniešu valodu.

Ar Ķīnas parlamentāriešiem šodien tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un grupas deputāti.

Ķīnas Tautas Republikas Visķīnas Nacionālā tautas kongresa Ārlietu komisijas delegācija no 3. līdz 6.aprīlim oficiālā vizītē Latvijā uzturas pēc Saeimas ielūguma. Otrdien, 5.aprīlī, parlamentārieši tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi.

Foto no tikšanās pieejams:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626425335692/with/5588458050/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem