Saeimas deputāti sarunā ar Lielbritānijas vēstnieku akcentē abu valstu parlamentāro kontaktu nozīmi

(01.02.2011.)

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu pārstāvji otrdien, 1.februārī, ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Endrjū Soperu (Andrew Soper) pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanas iespējas, tostarp parlamentārās sadarbības jomā.

Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu īpašo nozīmi Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējo attiecību attīstībā. Ņemot vērā, ka abās valstīs nesen notikušas vēlēšanas un parlamentu sastāvi būtiski mainījušies, puses atzina, ka patlaban ir atbilstošākais laiks jaunu parlamentāro kontaktu veidošanai.

„Ceram, ka arī Apvienotās Karalistes parlamenta abās palātās un reģionālajos parlamentos tiks izveidotas sadarbības grupas ar Latviju, kas sniegs būtisku ieguldījumu abu valstu politisko attiecību stiprināšanā,” uzsvēra Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lielbritānijas parlamentu priekšsēdētājs Imants Lieģis.  

„Parlamentu sadarbība ir svarīga divpusējo attiecību daļa. Es darīšu visu, kas būs manos spēkos, lai atbalstītu šīs saites starp Saeimu un Apvienotās Karalistes Parlamentu, kā arī Skotijas parlamentu un Velsas un Ziemeļīrijas asamblejām,” tikšanās laikā pauda vēstnieks E.Sopers.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāts 19. un 20.janvārī Londonā organizētais samits, kurā piedalījās Apvienotās Karalistes, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu valdību vadītāji. „Londonā notikušais NB8 valstu un Lielbritānijas samits vērtējams kā nozīmīgs pavērsiena punkts Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās attiecībās. Tas liecina par Lielbritānijas īpašo ieinteresētību Baltijas jūras reģionā,” atzina I.Lieģis.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625827934975/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt