Saeimas deputāti tiekas ar Gruzijas vēstnieku

(13.01.2011.)

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentu ceturtdien, 13.janvārī, tikās ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju (Konstantin Korkelia). Deputāti iepazinās ar vēstnieka ziņojumu par aktuālo situāciju Gruzijā pēc 2008.gada karadarbības un tai sekojošās Gruzijas teritoriju okupācijas, kā arī iztaujāja Gruzijas pārstāvi par konflikta atrisināšanas iespējām.

„Jūs zināt, ka Latvijas tauta un arī parlamenta deputāti izjūt dziļas simpātijas pret Gruziju,” uzsvēra sadarbības grupas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis, norādot, ka šāda veida tikšanās Latvijas parlamentā tiks organizētas arī turpmāk gan sadarbības grupas ietvaros, gan citos formātos.

K.Korkelija izteica pateicību Latvijas parlamentam par līdz šim pausto atbalstu viņa valstij, īpaši 2008.gada augustā pieņemto paziņojumu „Par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai”, un pauda cerību, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs Gruziju.

Dz.Zaķis uzsvēra, ka notikumi Gruzijā būs viens no diskusiju tematiem arī janvāra beigās gaidāmajās Saeimas ārpolitiskajās debatēs. Viņš arī norādīja, ka Latvijas un visas Eiropas pienākums ir panākt Krievijas karaspēka izvešanu no okupētajām Gruzijas teritorijām, kā arī augstu novērtēja Gruzijas prezidenta Mikheila Saakašvili pausto, ka šim procesam jānotiek diplomātisku pārrunu ceļā.

Savukārt Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš atzina, ka arī viņa vadītā komisija plāno uz tikšanos aicināt Gruzijas vēstniecības pārstāvjus, lai uzsāktu darbu pie dokumenta, kas atspoguļotu Latvijas parlamenta oficiālo viedokli par situāciju Gruzijā.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta