Imants Lieģis ar Lielbritānijas vēstnieku pārrunā ES aktualitātes

(29.11.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis pirmdien, 29.novembrī, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Endrjū Soperu (Andrew Soper), pārrunāja aktuālos Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumus.

„Ar Apvienotās Karalistes vēstnieku bijām vienisprātis, ka parlamentārajā līmenī nepieciešams intensificēt abu valstu sadarbību un konsultācijas par Eiropas Savienībā aktuāliem jautājumiem,” pauž I.Lieģis „Līdztekus regulāriem kontaktiem Eiropas lietu komisiju vadītāju sanāksmēs par labu sadarbības platformu kalpos arī deputātu parlamentārās sadarbības grupu izveide Latvijas un Lielbritānijas parlamentos.”
 
Tikšanās laikā pārrunāts ES nākamā gada budžeta veidošanas process, kā arī ES līmenī uzsāktās diskusijas par Kopējo lauksaimniecības politiku līdz 2020.gadam. I.Lieģis sarunā uzsvēra, ka Latvijas prioritāte sarunās par ES lauksaimniecības politiku paliek nemainīga – nepieciešams izlīdzināt ES lauksaimniecības tiešmaksājumus, lai arī mūsu valsts zemnieki saņemtu līdzvērtīgu finansējumu, kādu saņem lauksaimnieki tā dēvētājās vecajās dalībvalstīs. Savukārt vēstnieks sarunā atzina, ka ES Kopējā lauksaimniecības politika ir radikāli jāmaina un par šo jautājumu nepieciešams maksimāli plašs dialogs.

Savukārt, pārrunājot ar enerģētikas politiku saistītus jautājumus, komisijas priekšsēdētājs akcentēja nepieciešamību Latvijai dažādot energopiegāžu ceļus, lai mazinātu mūsu valsts enerģētisko atkarību no viena piegādātāja un izolētību no pārējās Eiropas Savienības. Tāpat sarunā skarti reģionālās sadarbības jautājumi starp Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un Apvienoto Karalisti.  


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt