Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze Polijā pārrunā divpusējās attiecības

(24.11.2010.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze trešdien, 24.novembrī, uzturoties darba vizītē Varšavā, ar Polijas Senāta un Seima amatpersonām pārrunāja valstu divpusējās attiecības.

Tiekoties ar Polijas Senāta maršalu Bogdanu Boruseviču (Bogdan Borusewicz), puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Polijai ir daudz kopīgu interešu, tāpēc starp valstīm ir izveidojušās ļoti labas un dinamiskas attiecības. B.Borusevičs augsti novērtēja Latvijas padarīto finanšu konsolidācijas un ekonomikas stabilizācijas jomā un novēlēja Latvijai turpmākus panākumus.
 
Savukārt ar Polijas Seima vicemaršalu Ježi Venderlihu (Jerzy Wenderlich) G.Daudze apsprieda abu valstu ekonomisko sadarbību, Polijas gatavošanos Eiropas Savienības (ES) prezidentūrai 2011.gada otrajā pusē, kā arī drošības politikas jautājumus. G.Daudze uzsvēra, ka Latvija vienmēr ir centusies abu valstu labās politiskās attiecības izmantot ekonomisko saišu stiprināšanai. „Liels sadarbības potenciāls ir Latgales reģionā, kurā dzīvo lielākā Latvijas poļu kopienas daļa,” atzīmēja G.Daudze.

Amatpersonas vienojās, ka abām valstīm jāveicina pozīciju saskaņošana ES jautājumos, jo gan Latvija, gan Polija vēlas panākt tiešo maksājumu izlīdzināšanu lauksaimniekiem, kā arī nodrošināt Kohēzijas fonda līdzekļu pieejamību arī nākamajā ES finanšu ietvarā. 
 
Vizītes laikā G.Daudze tikās arī ar Polijas parlamenta Deputātu grupu sadarbībai ar Latviju, pašvaldību amatpersonām un latviešu diasporas pārstāvjiem Polijā. Viesojoties Latvijas vēstniecībā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs ar vēstniecības darbiniekiem pārrunāja Latvijas un Polijas sadarbību, savukārt ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvi apsprieda mūsu valsts ekonomiskās intereses Polijā un investīciju veicināšanas iespējas.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 17.aprīlī
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:10  Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde