Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Dānijas vēstnieku

(24.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 24.augustā, tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ufi Volfhekelu (Uffe Wolffhechel), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze pateicās vēstniekam par paveikto, uzsverot, ka pēdējos gados abu valstu tradicionāli labās attiecības ir kļuvušas vēl stiprākas. Saeimas priekšsēdētājs sacīja, ka Latvija augstu novērtē Dānijas atbalstu mūsu valsts ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO, kā arī sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) formātā, kas ir lielisks instruments kopīgu interešu formulēšanai un aizstāvēšanai.

 U.Volfhekels sacīja, ka strādāt Latvijā ir bijis viegli, jo šeit dzīvo patiesi viesmīlīgi cilvēki, un gan publiskais, gan privātais sektors ir viegli sasniedzams un atvērts sadarbībai. Dānijas diplomātiskais pārstāvis norādīja, ka vēstniecības darba raksturs pēdējos gados ir būtiski mainījies - tik lielā mērā vairs netiek piesaistīti eksperti, kas palīdzētu mūsu valstij reformu ceļā. Abas valsis ir kļuvušas par līdzvērtīgiem partneriem ES un NATO, un būtisks vēstniecības uzdevums patlaban ir strādāt pie viedokļu saskaņošanas un kopīgu viedokļu formulēšanas Latvijai un Dānijai svarīgos jautājumos.

Pārrunājot ekonomiskās krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku, Dānijas vēstnieks atzina, ka augstu vērtē Latvijas valdības un parlamenta darbu, profesionāli veicot tādas ekonomiskās reformas, kas salīdzinoši īsā laikā ļāvušas Latvijai atgriezties uz izaugsmes ceļa. Viņš atzina, ka, ekonomikai pārorientējoties eksporta virzienā un samazinoties ražošanas izmaksām, Latvija atkal ir kļuvusi atraktīva dāņu investoru acīs. 

Ufe Volfhekels Dānijas vēstnieka amatā Latvijā strādāja kopš 2008.gada 9.septembra. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624671719179/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/1/tgdEpwCkBPs
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt