Saeimā viesojas Slovēnijas prezidents (foto)

(30.06.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa trešdien, 30.jūnijā, tiekoties ar Slovēnijas Republikas prezidentu Danilo Turku (Danilo Türk), akcentēja Latvijas un Slovēnijas līdzīgo nostāju būtiskos starptautiskās politikas jautājumos, kā arī iekšpolitiskos izaicinājumus, ar kuriem saskaras abas valstis.

„Latvija un Slovēnija ir nelielas valstis, un mūs vieno ne tikai kopēja vēstures izpratne, demokrātijas un tiesiskuma principi, bet arī sekmīga sadarbība Eiropas Savienībā, NATO, kā arī dažādos starptautiskajos forumos,” sveicot Slovēnijas prezidentu Saeimā, teica S.Āboltiņa.

Abu valstu attiecības Saeimas priekšsēdētāja biedre raksturoja kā ļoti labas un konstruktīvas. „Esam labi draugi un kā draugiem mums vienmēr ir iespēja pārrunāt aktuālos ārlietu un iekšpolitikas jautājumus, lai apmainītos viedokļiem un mācītos viens no otra,” pauda S.Āboltiņa.

Savukārt Slovēnijas prezidents savā uzrunā akcentēja parlamentu lomu abu valstu politikā, kā arī iespējas stiprināt abu valstu ekonomiskos kontaktus. Latvijā ieradusies arī ievērojama Slovēnijas uzņēmēju delegācija un jau pirmās abu valstu uzņēmēju sarunas Rīgā bijušas sekmīga, atzina Slovēnijas prezidents.

Tikšanās laikā tika skarta arī virkne aktuālu ārpolitikas jautājumu, īpašu uzmanību veltot situācijai Afganistānā un Balkānu reģionā. Tāpat sarunā tika pārrunāti abām valstīm aktuāli iekšpolitikas jautājumi, tostarp pašvaldību, pensiju sistēmas un veselības aizsardzības sistēmas reformas.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624265300719/
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/c5B6-8fJS5k
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt