Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Polijas vēstnieku (foto)

(13.04.2010.)

„Esmu pārliecināts, ka Polija spēs pārvarēt valsts prezidenta un citu valsts amatpersonu bojāeju traģiskajā aviokatastrofā un šis pārbaudījums poļu tautu padarīs stiprāku,” otrdien, 13.aprīlī, tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ježiju Mareku Novakovski (Jerzy Marek Nowakowski) uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Tiekoties ar jauno Polijas vēstnieku, kurš Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē, G.Daudze atkārtoti izteica līdzjūtību par Polijas prezidenta Leha Kačinska (Lech Kaczynski), kā arī citu augstu Polijas amatpersonu un sabiedrisko darbinieku bojāeju aviokatastrofā. „Diemžēl mūsu pirmās tikšanās notiek ne tikai Polijai, bet arī Latvijas tautai ļoti skumjā un sāpīgā laikā. Pieņemiet manus visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Pieminot traģisko aviokatastrofu, kurā līdzās Polijas prezidentam dzīvību zaudēja arī 18 Polijas parlamentārieši, Saeimas sēde šo ceturtdien, 15.aprīlī, tiks sākta ar klusuma brīdi, darīja zināmu G.Daudze.

Savukārt vēstnieks sarunas gaitā pauda pateicību par Latvijas amatpersonu un iedzīvotāju paustajiem līdzjūtības apliecinājumiem Polijai sāpīgajā brīdī. „Vēlos pateikties Latvijas amatpersonām un tiem simtiem cilvēku, kuri ierodas Polijas vēstniecībā, lai noliktu ziedus, aizdegtu svecītes un parakstītos līdzjūtības grāmatā. Šī ļoti sirsnīgā attieksme atkārtoti apliecina mūsu valstu draudzīgās attiecības ne tikai politiķu, bet arī visas tautas līmenī,” atzina Polijas vēstnieks.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā