Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Francijas vēstnieku (foto)

(17.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 17.martā, tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Paskālu Fjeskī (Pascal Fieschi), kurš bija ieradies atvadu vizītē. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kā arī iespējas veicināt ekonomisko sadarbību.

Tikšanās gaitā Saeimas priekšsēdētājs pateicās P.Fjeskī par personīgo ieguldījumu Latvijas un Francijas divpusējo attiecību stiprināšanā. „Jūsu pilnvaru laikā jau tā labās attiecības ar Franciju kļuvušas vēl stiprākas un man prieks, ka īpaši aktīva veidojusies sadarbība tieši parlamentārā līmenī,” teica G.Daudze.

Kā vienu no galvenajiem notikumiem abu valstu parlamentu sadarbībā Saeimas priekšsēdētājs minēja Baltijas ceļa 20.gadadienai veltīto semināru, kas pagājušā gada septembrī ar Francijas Republikas Senāta atbalstu tika rīkots Francijas parlamentā.

Tāpat ļoti nozīmīga bija arī Francijas Senāta Francijas un Baltijas draudzības grupas deputātu delegācijas viesošanās Saeimā pagājušajā gadā, norādīja G.Daudze. „Ceru, ka aktīvie parlamentārie kontakti stimulēs arī abu valstu ekonomisko sadarbību,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu aktīvajiem ekonomiskajiem kontaktiem ir labs izaugsmes potenciāls. 2009.gadā Latvija uz Franciju eksportēja preces 67 miljonu eiro apmērā, kas Franciju padara par 14.lielāko mūsu valsts eksporta tirgu. Savukārt imports no Francijas pagājušajā gadā sasniedza 108 miljonus eiro.

Vēstnieks sarunas gaitā apliecināja abu valstu ekonomisko sakaru izaugsmes perspektīvu. „Uzskatu, ka šis ir īpaši piemērots laiks Francijas uzņēmumiem investēt un ienākt Latvijas tirgū,” uzsvēra P.Fjeskī.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā