Saeimā viesosies Lietuvas Seima priekšsēdētāja

(16.02.2010.)

Darba vizītē Latvijā ceturtdien, 18.februārī, uzturēsies Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāja Irena Degutiene (Irena Degutienė) un viņas vadītā delegācija.

Apmeklējot Latvijas parlamentu, Lietuvas Seima priekšsēdētāja tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi. Vizītes laikā plānots pārrunāt abu valstu divpusējo sadarbību, reģionālās sadarbības aktualitātes, Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, kā arī sadarbību enerģētikas jomā.

„Latvija un Lietuva ir visciešākie sadarbības partneri. Mūsu valstis vieno vēsture un valoda, attīstīta ekonomiskā sadarbība un savstarpējie kontakti visos līmeņos. Aktīva sadarbība ir izveidojusies arī starp abu valstu parlamentiem - gan divpusēji, gan Baltijas Asamblejas ietvaros, tāpēc esmu gandarīts, ka Lietuvas Seima priekšsēdētāja Latvijas apmeklējumu ir izvēlējusis par pirmo divpusējo ārvalstu vizīti kopš stāšanās amatā,” norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Pēc sarunas abas amatpersonas tiksies ar preses pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros Lietuvas parlamenta priekšsēdētājai paredzēta tikšanās arī ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Tāpat I.Degutiene apmeklēs uzņēmumu „Dzintars”, kā arī tiksies ar Latvijas lietuviešu kopienas pārstāvjiem.  

Lietuvas Seimu vizītē pārstāvēs arī deputāti Sauļus Pečeļūns (Saulius Pečeliūnas) un Aļģirds Butkevičs (Algirdas Butkevičius).

I.Degutiene Lietuvas Seima priekšsēdētāja amatā strādā kopš 2009.gada 17.septembra.


Vizītes programma

Ceturtdien, 18.februārī

09.40........Delegācijas ierašanās Latvijā.
Grenctāles robežkontroles punktā.

11.00........Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi.
Baltajā un Viesu zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju ierašanās Saeimas namā līdz plkst.10.45. 

11.40........Tikšanās ar presi.
Baltajā zālē, Jēkaba ielā 11. Darba valodas: latviešu un lietuviešu.
Mediju ierašanās līdz plkst.11.20.

13.50........Tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.
Brīvības bulvārī 36. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju ierašanās līdz plkst.13.40. Mediju piekļūšana ar Ministru kabineta pastāvīgās akreditācijas kartēm vai vienreizējām caurlaidēm.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, tālr.: 29480299.

14.40........AS „Dzintars” apmeklējums.
Mālu ielā 30, Rīgā. TV, foto iespēja.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - AS „Dzintars” Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Veļičko, tālr.: 26339990.

16.20........Tikšanās ar Latvijas lietuviešu kopienas pārstāvjiem.
Rūpniecības ielā 24.
 
18.00........Delegācijas izbraukšana uz Viļņu.

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas nav akreditēti darbam Saeimā, tiek aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.
Par jautājumiem, kas saistīti ar vizītes norisi citās institūcijās un plašsaziņas līdzekļu akreditāciju tajās, lūdzam savlaicīgi sazināties ar vizītes programmā norādītajām konkrētās institūcijas kontaktpersonām.

Saeimas Preses dienests
 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt