Saeimā viesojas Dienvidkorejas parlamenta delegācija

(20.01.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 20.janvārī, tiekoties ar Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas Korejas - Latvijas draudzības asociācijas delegāciju, pārrunāja abu valstu parlamentāros kontaktus un iespējas veicināt ekonomisko sadarbību.

Sveicot viesus Saeimā, G.Daudze akcentēja Dienvidkorejas parlamenta delegācijas vizītes vēsturisko nozīmi, norādot, ka šī ir pirmā Dienvidkorejas parlamenta deputātu vizīte Latvijā. „Ceru, ka jūsu viesošanās būs auglīga un kļūs par stūrakmeni ciešāku partnerattiecību veidošanā gan politiskās, gan ekonomiskās sadarbības jomā,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, G.Daudze apliecināja Latvijas ieinteresētību veidot intensīvāku ekonomisko sadarbību ar Dienvidkoreju. Ņemot vērā mūsu valsts izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu, Saeimas priekšsēdētājs aicināja Dienvidkoreju izvērtēt iespēju izmantot Latvijas pieredzi tranzīta un loģistikas pakalpojumu jomā, kā arī augsto tehnoloģiju nozarēs.

Dienvidkorejas parlamentārieši pauda cerību, ka tuvākajā nākotnē Seulā tiks atvērta Latvijas vēstniecība, bet Rīgā - Dienvidkorejas diplomātiskā pārstāvniecība. Puses atzina, ka Latvijas un Dienvidkorejas uzņēmēju kontaktus veicinātu arī tiešo avioreisu izveide starp abām valstīm.

Sadarbība aviopārvadājumu jomā tika pārrunāta arī Dienvidkorejas parlamenta delegācijai tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem. Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš vērsa uzmanību uz Rīgas starptautiskās lidostas un nacionālās aviokompānijas airBaltic straujo izaugsmi. Tāpat pārrunāti arī abu valstu parlamentārie kontakti un sadarbība starptautiskajās organizācijās. A.Bērziņš pateicās par līguma par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem ratifikāciju Dienvidkorejas parlamentā.

Ar Dienvidkorejas parlamentāriešiem 20.janvārī tikās arī Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu politiskie un ekonomiskie kontakti, tostarp sadarbība augsto tehnoloģiju, kodolenerģētikas un izglītības jomās.        

Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas delegācija Latvijā uzturas no 19. līdz 21.janvārim un to vada deputāts Ingi Ļi (In-ki Lee). Dienvidkorejas parlamentu pārstāv arī deputāti Indže Ri (In-je Rhee), Hagjuns Džons (Hagyun Jeong) un Hjesuks Džons (Hye-sook Jeon).


Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt