Saeimā viesojas Grieķijas ārlietu ministra aizvietotājs

(13.01.2010.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti trešdien, 13.janvārī, tiekoties ar Grieķijas Republikas ārlietu ministra aizvietotāju Dimitru Drucu (Dimitris P. Droutsas), pārrunāja abu valstu divpusējās politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā (ES).

Sveicot viesi Saeimā, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš Latvijas un Grieķijas attiecības raksturoja kā lieliskas, par ko liecina aktīva augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņa. Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi, īpaši parlamentu nozaru komisiju un deputātu sadraudzības grupu līmenī.

Runājot par Latvijas un Grieķijas sadarbību ES, A.Bērziņš vērsa uzmanību uz apstākli, ka abas valstis atrodas ES perifērijā un abām ir ES ārējā robeža. Tas nozīmē, ka tām nākas saskarties ar līdzīgām problēmām, kurām nepieciešams koordinēts ES līmeņa risinājums, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī situāciju Balkānos un šī reģiona valstu eirointegrācijas procesu. Grieķija aktīvi atbalsta Balkānu valstu ceļu uz dalību ES, apliecināja D.Drucs. Grieķija vēlas veicināt, lai ārpus ES esošās Balkānu valstis savienībai pievienoties jau 2014.gadā. Šādam gadskaitlim būtu dziļi simboliska nozīme, jo 2014.gadā apritēs 100 gadi, kopš tieši Balkānos izcēlās Pirmais Pasaules karš, atzīmēja D.Drucs.  


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt