Saeimā viesojas Turcijas vēstnieks

(05.01.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa otrdien, 5.janvārī, tikās ar Turcijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Duraju Polatu (Duray Polat), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

S.Āboltiņa pateicās par vēstnieka personīgo ieguldījumu Latvijas un Turcijas divpusējo attiecību stiprināšanā. „Jūs bijāt pirmais Latvijā pastāvīgi rezidējošais Turcijas vēstnieks, un esmu pārliecināta, ka, tieši pateicoties jūsu darbam, abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības sasniegušas jaunu līmeni,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Arī D.Polats atzinīgi vērtēja Latvijā pavadīto laiku, paužot gandarījumu, ka vēstnieka pienākumu pildīšanas laikā izdevies realizēt divus galvenos uzdevumus - izveidot Rīgā savas valsts diplomātisko pārstāvniecību, kā arī nostiprināt Turcijas un Latvijas diplomātisko sadarbību.

Pārrunājot abu valstu parlamentu sadarbību, puses bija vienisprātis par tās nozīmību un efektivitāti. Tiekoties parlamentu priekšsēdētāju, deputātu sadarbības grupu un nozaru komisiju līmenī, iespējams iegūt tiešu, nepastarpinātu informāciju par abas valstis interesējošiem jautājumiem.

Tāpat sarunā tika akcentēta abu valstu kultūras un tūrisma sakaru veicināšanas nozīme, jo šajās jomās var veidot aktīvus kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem. Puses vienojās intensīvāk strādāt pie kultūras apmaiņas organizēšanas, lai iedzīvotājiem sniegtu plašāku ieskatu otras valsts vēstures un kultūras mantojumā.

Pirmais Turcijas pastāvīgi rezidējošais vēstnieks D.Polats Latvijā strādāja kopš 2005.gada. Iepriekš bijis Turcijas vēstnieks Sudānā, kā arī strādājis Turcijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Kiprā, Itālijā, Vācijā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt