Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Kazahstānas valsts kontrolieri (foto)

(08.12.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 8.decembrī, tikās ar Kazahstānas Republikas Budžeta izpildes kontroles un revīzijas komitejas priekšsēdētāju Omarhanu Oksikbajevu un Kazahstānas parlamenta deputātiem.

G.Daudze pauda gandarījumu par Latvijas un Kazahstānas valsts kontroles iestāžu sadarbību, atzīmējot, ka šie un citi dažādu līmeņu kontakti bagātina abu valstu attiecības.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Kazahstānas attiecības pēdējā laikā attīstījušas sekmīgi, par ko liecina gan augsta līmeņa politisko vizīšu apmaiņa, gan līdzšinējais tirdzniecības apgrozījuma pieaugums. Nepieciešams arī aktivizēt parlamentāro sadarbību, norādīja G.Daudze, paužot cerību, ka to stiprinās gaidāmā Kazahstānas parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā nākamajā gadā.  

Tāpat tikšanās laikā pārrunāts noslēgto līgumu ratifikācijas process. Kazahstānas puse apliecināja, ka drīzumā ratificēs līgumu par starptautisko gaisa satiksmi starp abām valstīm.
   
Pārrunājot abu valstu ekonomiskos kontaktus, Saeimas priekšsēdētājs akcentēja Latvijas pieredzi tranzīta un loģistikas pakalpojumu jomā. Ņemot vērā Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu, mūsu valsts ir izdevīgākais ceļš preču tranzītam no Eiropas uz Kazahstānu un pārējo Āziju, teica G.Daudze.

Arī O.Oksikbajevs pauda Kazahstānas ieinteresētību izmantot Latvijas kā izdevīgas tranzītvalsts pakalpojumus. Šī gada īpaši bagātā graudu raža liek Kazahstānai meklēt jaunus noieta tirgus Eiropā, un Latvijas ostu piedāvājums šajā kontekstā ir pievilcīgs, atzina O.Oksikbajevs.     

Ar Kazahstānas augstākā finanšu revīzijas iestādes vadītāju šodien tikās arī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti. Iepazīstinot ar komisijas darbu, komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš akcentēja sekmīgo sadarbību ar Latvijas Valsts kontroli, kuras veikto revīzijas ziņojumu izskatīšana ir viens no komisijas pamatuzdevumiem.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima 
Video no tikšanās pieejams:
www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā