Saeima otrajā lasījumā lems par valsts aizsardzības dienesta izveidi

(15.02.2023.)

Ceturtdien, 16.februārī, Saeima otrajā lasījumā lems par Valsts aizsardzības dienesta likuma projektu un ar to saistītajiem likumprojektiem, kas paredz valsts aizsardzības dienesta izveidi.

Otrajā lasījumā deputāti lems arī par likuma grozījumiem, kas paredz noteikt reģionālo atkritumu apsaimniekošanas centru izveidošanas kārtību un funkcijas.

Pirmajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas likumā “Par nodokļiem un nodevām”, kas paredz ieviest efektīvu un pārskatāmu datu uzkrāšanu par norēķiniem apakšuzņēmēju ķēdēs būvniecībā.

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par izmaiņām Saeimas kārtības rullī. Tāpat deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus, kas paredz istabas dzīvnieku īpašniekiem, kas tos mērķtiecīgi pavairo, noteikt prasību iziet apmācības mājas dzīvnieku labturības un aizsardzības jomā.

Sēdē plānots skatīt lēmuma projektu par 10 161 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Neskrāpē mašīnu – prasi lielāku stāvvietu” turpmāko virzību.

Darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par piekrišanu 14.Saeimas deputāta Aināra Šlesera krimināllietas turpmākai iztiesāšanai, kā arī paziņojums par administratīvi sodītiem 14.Saeimas deputātiem laika periodā no 2022.gada 1.novembra līdz 2023.gada 8.janvārim.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut lēmuma projektu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Latvijas–Baltkrievijas pierobežā. Tāpat darba kārtībā lūgts iekļaut grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz noteikt, ka valstij piekritīgos transportlīdzekļus varēs nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā - vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai.

Apstiprinātajā Saeimas 16.februāra sēdes darba kārtībā ir 49 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem