Aizsardzības komisija virza izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Latvijas–Baltkrievijas pierobežā

(30.11.2022.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 30.novembrī, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu, kas paredz pagarināt ārkārtējo situāciju Latvijas–Baltkrievijas pierobežā.

Izmaiņas paredz pagarināt ārkārtējo situāciju Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpilī līdz 2023.gada 10.februārim.

Ārkārtējā situācija izsludināta 2021.gada augustā, ņemot vērā Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumu skaita straujo pieaugumu, kā arī izvērtējot iepriekš Lietuvā fiksēto lielo Lietuvas-Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu.

Deputāti komisijas sēdē uzklausīja Iekšlietu ministrijas un Valsts robežsardzes pārstāvju sniegto informāciju par aktuālo situāciju uz valsts robežas, kā arī robežas joslas infrastruktūras izbūves progresu.

Aizsardzības komisija lūgs lēmuma projektu iekļaut Saeimas 1.decembra sēdes darba kārtībā, informēja komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem