Saeima galīgajā lasījumā lems par Interešu pārstāvības atklātības likuma projektu

(12.10.2022.)

Saeima ceturtdien, 13.oktobrī, trešajā – galīgajā – lasījumā lems par Interešu pārstāvības atklātības likuma projektu. Tas rosināts, lai nodrošinātu interešu pārstāvības procesa atklātību, veicinot sabiedrības uzticēšanos publiskajai varai un tiem, kuri piedalās publisku lēmumu ierosināšanā, izstrādē, pieņemšanā vai piemērošanā. 

Galīgajā lasījumā deputāti skatīs arī grozījumus likumos, lai varētu novērst dalīta īpašuma turpmāku pastāvēšanu bezmantinieku mantas vai bezīpašnieka lietas gadījumā starp valsti un pašvaldību, kā arī likumprojektu, kas paredz veicināt informācijas pieejamību par 2.pensiju līmenī uzkrāto kapitālu, tostarp, lai varētu pieņemt informētāku lēmumu par to, kādā ieguldījumu plānā līdzekļus vislabāk ieguldīt. 

Tāpat galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt par likumu grozījumiem, ar kuriem paredzēts precizēt jautājumus par bīstamo kravu pārvadājumu drošības konsultantu kvalifikāciju un darbību, kā arī bīstamo kravu pārvadājumiem ar gaisa transportu. 

Vēl galīgajā lasījumā plānots skatīt likuma izmaiņas, lai pilnveidotu regulējumu publisko iepirkumu veikšanas kārtībā aizsardzības un drošības jomā, un grozījumus akcīzes nodokļa likumā, kas paredz pilnveidot nodokļa piemērošanas vispārējo režīmu. 

Deputāti otrajā lasījumā skatīs priekšlikumus likumprojektam, kas paredz noteikt tabakas aizstājējproduktu aprites kārtību, un izmaiņas Darba likumā par minimālās darba algas paaugstināšanu. 

Pirmajā lasījumā Saeima konceptuāli lems par likuma projektu, kas paredz noteikt Lestenes luterāņu baznīcas un Otrā pasaules kara piemiņas vietas ar Lestenes memoriālu saglabāšanu, aizsardzību un attīstīšanu. 

Tāpat Saeima pirmajā lasījumā lems par ieceri palielināt valsts atbalstu strādājošiem vecāku pabalsta saņēmējiem. 

Saeima ceturtdien arī lems par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir ierosinājumi par pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu atsevišķiem pārtikas produktiem (piena produktiem, maizei, gaļai, zivīm, olām) un likumprojekts, kas paredz izmaiņas Valsts prezidenta ievēlēšanas procedūrā. 

Darba kārtībā ir arī paziņojums par administratīvi sodītajiem deputātiem. 

Sēdes darba kārtībā iekļauti 36 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem